Villas-Boas jublet for mesterligaspill

André Villas-Boas nyter stor suksess som trener i Zenit St. Petersburg. Tirsdag kvalifiserte det russiske storlaget seg lett til mesterligaens gruppespill med 3-0 over Standard Liège.

Zenit St. Petersburgs Nicolas Lombaerts og trener Andre Villas-Boas kan smile hele veien til banken. AFP PHOTO / BELGA / NICOLAS LAMBERT

Med 1-0 i bagasjen fra det første møtet i Belgia sist onsdag, hadde Villas-Boas og Zenit et meget godt utgangspunkt foran returkampen hjemme på Petrovskij Stadion i St. Petersburg. Der fikk hjemmepublikummet servert en meget severdig forestilling.

Halvtimen var spilt da måltyven Salomón Rondón fikk hodet på et innlegg fra lagkamerat Domenico Criscito. Ballen gikk via Standard Liège-forsvarer Jelle van Damme og i mål til 1-0 for hjemmelaget. Da så det unektelig lyst for Villas-Boas og hans mannskap.

Rett før pause øynet nok likevel belgierne et lite håp om å snu kampen da Zenit fikk midtbanespiller Viktor Faizulin utvist med to gule kort. Håpet skulle imidlertid ha kort levetid.

Ni minutter ut i annen omgang ble hjemmelaget tildelt straffe da Igor Smolnikov ble lagt i bakken på ureglementert vis. Brasilianske Hulk satte straffen sikkert i mål. Og da samme mann la på til 3-0 fire minutter senere, var maktdemonstrasjonen et faktum.

Med 4-0 sammenlagt kan tidligere Chelsea- og Tottenham-manager Villas-Boas forberede seg på en travel mesterligahøst. (©NTB)