Sprøstekt fjellørret servert med kremet sopp

Turmat fra Gaustadtoppen. Dagens oppskrift.

Sprøstekt fjellørret og multer. Foto: TV 2
Sprøstekt fjellørret og multer. Foto: TV 2

Dette trenger du:

3-4 stk fjellørret
Smør
Salt og pepper
Finhakket gressløk
Sopp
1 finhakket sjalottløk
Fløte eller rømme

Slik går du frem:

Rens og skyll godt av ørreten.

Er de tykke over ryggen, lag et par snitt på det tykkeste av ryggen, da er det lettere å få ørreten jevnt gjennomstekt.
Dryss med salt og pepper og legg finhakket gressløk i buken.
Smelt smør i en stekepanne og stek ørreten 3-4 min på hver side, avhengig av tykkelse.
Ta opp ørreten og hold den varm.

Tilsett renset sopp og finhakket sjalottløk i pannen, stek i 3-4 min.
Tilsett rømme, kok opp, og smak til med salt og pepper.

Server ørreten med kremet sopp og evt. flatbrød eller kokte poteter.

Lune multer:

Smelt 1-2 ss brunt sukker til karamell i en gryte/panne.
Legg i multene og la alt bli gjennomvarmt.

Server med rømme.

Vi smakte multene til med Gaustatoppen XO (konjakk).