Sprøstekt fjellørret servert med kremet sopp
Turmat fra Gaustadtoppen. Dagens oppskrift.
Dette trenger du:
3-4 stk fjellørret
Smør
Salt og pepper
Finhakket gressløk
Sopp
1 finhakket sjalottløk
Fløte eller rømme
Slik går du frem:
Rens og skyll godt av ørreten.
Er de tykke over ryggen, lag et par snitt på det tykkeste av ryggen, da er det lettere å få ørreten jevnt gjennomstekt.
Dryss med salt og pepper og legg finhakket gressløk i buken.
Smelt smør i en stekepanne og stek ørreten 3-4 min på hver side, avhengig av tykkelse.
Ta opp ørreten og hold den varm.
Tilsett renset sopp og finhakket sjalottløk i pannen, stek i 3-4 min.
Tilsett rømme, kok opp, og smak til med salt og pepper.
Server ørreten med kremet sopp og evt. flatbrød eller kokte poteter.
Lune multer:
Smelt 1-2 ss brunt sukker til karamell i en gryte/panne.
Legg i multene og la alt bli gjennomvarmt.
Server med rømme.
Vi smakte multene til med Gaustatoppen XO (konjakk).