Ny straffemiss fra Forren - men Molde vant

Tommy Høiland scoret sitt femte mål på fem kamper.

Sarpsborg (NTB):

Vegard Forren misset på straffespark mot Zorja Lugansk i Europaligaen forrige uke, og mot Sarpsborg ble det ny bom fra elleve meter for stopperen.

Høiland viste seg frem på ny
Denne gangen ble han dog reddet av sine lagkamerater, ettersom Sarpsborg 08 til slutt ble slått 2-0 til tross for straffebommen i 1. omgang.

Det hadde en vårutlånt spiller størstedelen av æren for.

Tommy Høiland fikk ingen suksess som LSK-spiller i første halvdel av sesongen, men da han satte inn 2-0-målet for Molde borte mot Sarpsborg søndag, var det hans femte mål på fem kamper.

Høiland skulle i utgangspunktet spille hele sesongen på lån i Lillestrøm, men returnerte til Molde allerede i sommer. Et mislykket opphold på Romerike har totalt havnet i skyggen av det han har gjort etter tilbakekomsten til Romsdalen.

Mot Sarpsborg borte søndag ble han byttet inn med tjue minutter igjen å spille. Det var nok tid for angriperen. Sju minutter senere var han på rett sted, til rett tid, og satte inn 2-0 for serielederne. Daniel Chima Chukwu hadde avsluttet på Gudmund Kongshavn i Sarpsborg-buret, som måtte gi retur.

Høiland har spilt to kamper fra start siden returen til Molde. I tre andre kamper har han kommet inn fra benken. Målet mot Sarpsborg var hans femte på de fem kampene. Tre av målene kom mot hans tidligere lagkamerater i Sandnes Ulf 20. juli. Det første målet var et selvmål av hjemmelagets Kristoffer Tokstad.

Seks poengs luke
Med 2-0-seieren over Sarpsborg ga serielederen svar til Odd, som tidligere søndag slo Stabæk 3-1 på bortebane. Blåtrøyenes luke til Odd opprettholdes dermed på seks poeng. Strømsgodset er ti poeng bak Molde.

– Det var en tøff kamp for oss. De er et godt lag. De ga oss ingen sjanse til å få i gang vårt spill. Molde fortjente det de fikk i dag, sa Sarpsborg-trener Brian Deane til C More. (©NTB/TV 2)