Israelsk angrep la minaret i grus

Ny svart røyksøyle stiger opp over Gaza by.

Det israelske forsvaret kunngjorde onsdag at det vil ta en fire timer lang pause i offensiven mot noen mål på Gazastripen onsdag ettermiddag, melder Haaretz.

– Den humanitære våpenhvilen vil ikke gjelde i områder hvor IDF-soldater allerede opererer, heter det i uttalelsen. 

Angrepene er inne i sin 23 dag. Natt til onsdag ble den blodigste så langt. Minst 72 personer er drept i israelske angrep mot Gazastripen onsdag.

To timer ut i våpenhvilen var det nye eksplosjoner i Gaza by. Direktebiler viser enorme røyksøyler som stiger opp. 

Følg situasjonen i Gaza direkte i videovinduet under

Minaret veltet - skole bombet

Bilder offentliggjort fra AFP onsdag viser at en moské er blant de ødelagte bygningene etter nattens angrep. En minaret ligger veltet over bakken, og under den kortvarige humanitære våpenhvilen kunne palestinerne gå ut og se ødeleggelsene med egne øyne.

Til sammen er over 1300 palestinere drept siden begynnelsen av juli. Onsdag ble 16 mennesker drept da en FN-skole ble rammet av et israelsk angrep.

Tidligere samme dag ble sju medlemmer av den samme familien ble drept i et israelsk angrep sør på Gazastripen, ifølge palestinsk helsepersonell.

Det ble samtidig meldt om seks dødsfall i en annen familie i et angrep mot bydelen Tuffah i Gaza by. Tre av seks drepte i familien Al-Khalili skal ha vært barn.

FN fordømmer angrep på skoler

FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, anklager åpent Israel for å ha angrepet en av deres skoler på Gazastripen.

Inne på skolen i en flyktningleir måtte hjelpemannskaper hente ut døde mennesker og kroppsdeler fra utbombede klasserom. Utenfor lå det nærmere 20 døde esler og andre dyr, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået Reuters.

– Jeg fordømmer på det aller sterkeste dette alvorlige bruddet på folkeretten utført av israelske styrker, sier UNRWA-sjef Pierre Krahenbuhl.

17 ganger har den israelske hæren blitt informert om skolens beliggenhet, ifølge ham.

To granater smalt inn i skolens klasserom kort etter daggry onsdag. Flere tusen palestinske flyktninger hadde søkt ly her etter å ha flyktet som følge av israelske advarsler.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2