13 palestinere drept
 Fem israelske soldater drept

Minst 13 palestinere ble drept i to forskjellige bombeangrep på Gazastripen natt til tirsdag. Fem israelske soldater ble drept av soldater fra Hamas mandag

Minst 13 palestinere ble drept i to forskjellige bombeangrep på Gazastripen natt til tirsdag.

Natten beskrives som én av de verste i Gaza på flere uker, og hundrevis av raketter er avfyrt i løpet av natten. 

Det opplyser medisinske kilder til nyhetsbyrået AFP.

Sju personer, blant dem fem kvinner og ett barn, ble drept i et angrep mot Rafah da et treetasjes hus de oppholdt seg i ble truffet av en rakett, ifølge kildene.

Kort tid etterpå ble seks andre drept i et angrep mot Bureij-flyktningleir.

I løpet av natten har israelske styrker blant annet bombet offisielle bygninger og hovedkvarteret til Hamas' TV-stasjon. 

Israelske soldater drept

Fem israelske soldater er drept utenfor Gazastripen, opplyser det israelske forsvaret. Den israelsk avisen Harretz sier de ble drept av soldater fra Hamas som angrep etter å ha kommet ut av underjordiske tunneler på mandag. 

FN bekymret

Tusenvis av palestinere i utkanten av Gaza by fikk mandag tekstmeldinger og telefonoppringninger fra den israelske hæren, der de ble bedt om å flykte fra hjemmene sine umiddelbart.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon uttrykte bekymring da han hørte om meldingen om nye løpesedler fra israelerne med budskap om å forlate sine hjem nord på Gazastripen.

– Hvis det stemmer, vil dette ha en forferdelig innvirkning på det beleirede folket som lever i disse områdene på Gazastripen og som allerede har gjennomgått enorme lidelser de siste dagene, sier Ban Ki-moon i en uttalelse. 

Bombet huset til lederskikkelse

Israel bombet natt til tirsdag huset til Hamas' politiske leder Ismail Haniyeh på Gazastripen.

Ingen personer skal ha blitt drept eller skadd i angrepet, opplyser innenriksdepartementet på Gazastripen til Reuters. Haniyehs sønn bekreftet angrepet i et innlegg på Facebook, der han skriver at huset var tomt.

Sirener i Tel Aviv

I Tel Aviv og andre israelske byer ulte natt til tirsdag luftvernsirener for å varsle innbyggerne om mulige rakettangrep.

Mer innhold fra TV 2