– 637 palestinere drept – 29 fra IDF 
Kampene fortsetter med full styrke

Harde kamper i nord, sentral og øst på Gazastripen i natt . Israelske bakkestyrker er fremdeles inne og F-16 har bombet massivt i hele natt.

Palestinske sivile i den tett befolkede Gazastripen har ingen steder å skjule seg fra Israels militæroffensiv, og det er barna som betaler den høyeste prisen, sier FN. Til nå har minst 637 palestinere mistet livet siden 6. juli, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Harde kamper

Natt til tirsdag har det israelske militæret vært aktive på tre fronter inne på Gazastripen, sier Bjørn Hermann, talsmann for det israelske militæret (IDF) til TV 2.

Ifølge Hermann foregår det kamper både i nord, sentralt og øst på Gazastripen. Det skal også være et større antall soldater enn tidligere fra den israelske hæren med i nattens kamper.

– Grunnen til at vi gjør dette er at Hamas og andre organisasjoner er godt organisert for en krig i tettbygd område og fordi vi planlegger å ødelegge tunneler og våpenlagre. Vi mistenker Hamas får å ha så mye som 13.000 raketter på lager, sier Hermann til TV 2.

Israelske tap – én soldat savnet

Avisen Haaretz melder at to israelske soldater er drept i løpet av natten. Dermed har 29 israelske soldater blitt drept så langt siden bakkeinvasjonen startet 17. juli. I tillegg en en israelsk soldat savnet etter at stridsvognen han satt i ble truffet av en rakett 19. juli. 

FN reagerer

Israel fortsatte tirsdag å bombardere Gaza og gjorde det klart at ingen våpenhvile er på agendaen ennå, selv om diplomater fra USA, FN og arabiske og europeiske land er i intense samtaler for å stanse kampene.

– Det er bokstavelig talt ingen trygge steder for sivile, sa Jens Lærke, som er talsmann for FNs kontor for humanitær samordning (OCHA) i Genève tirsdag.

Dødstallet har steget til rundt 650 i den lille enklaven der det bor 4.500 mennesker per kvadratkilometer, sier han og fastslår at den viktigste prioriteringen for bistandsorganisasjonene er å beskytte sivile og evakuere og behandle de sårede.

Store ødeleggelser 

Nesten 500 private hjem er ødelagt av de israelske luftangrepene, og 100.000 mennesker har søkt tilflukt i skolene til FNs organisasjon for palestinske flyktninger UNRWA, der det er mangel på mat, vann og madrasser, sier Lærke.

UNRWA sier at tallet på folk på flukt stiger time for time, og at man derfor har økt appellen om penger til humanitær bistand fra 60 til 115 millioner dollar.

(TV 2 / NTB)

Mer innhold fra TV 2