Flyselskaper stanser alle flygninger til Israel

Flere amerikanske flyselskaper stanset tirsdag flygninger til Tel Aviv på grunn av sikkerhetshensyn.

STANSER FLYVNINGER: Et fly fra Norwegian går inn for landing på Gardermoen. Flyselskapet stanser alle flyvninger til Israel. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STANSER FLYVNINGER: Et fly fra Norwegian går inn for landing på Gardermoen. Flyselskapet stanser alle flyvninger til Israel. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

– I samråd med amerikanske flymyndigheter gjør vi dette for å sikre tryggheten og sikkerheten til våre kunder og ansatte, heter det i en melding fra flyselskapet Delta tirsdag.

Flyselskapet omdirigerte tirsdag en flygning som var på vei til Tel Aviv fra New York, til Paris på grunn av meldinger om rakettangrep i nærheten av Ben Gurion-flyplassen.

I Norge opplyser både Norwegian og SAS at også de kansellerer flygninger til Tel Aviv.

– Vår sikkerhetsavdeling har nettopp tatt den avgjørelsen. Det er på grunn av meldingene om rakettangrepet i Tel Aviv, men også generelt at situasjonen der har eskalert. Sikkerheten for våre ansatte og passasjerer er første prioritet, sier informasjonssjef i Norwegian, Charlotte Holmbergh Jacobsson til TV 2 tirsdag kveld.

I tillegg til Delta og Norwegian opplyser US Airways, United Airlines og Lufthansa at de også stanser sine flygninger til Tel Aviv på grunn av sikkerhetshensyn.

USAs luftfartsmyndighet FAA har imidlertid ikke utstedt noen råd angående luftrommet i regionen, ifølge Reuters.

– Når det gjelder luftrommet i Gaza så har ikke FAA utstedt noen råd i tilknytning til de pågående voldshandlingene i denne regionen, sier talsmann Josh Earnest i Det hvite hus tirsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2