To pågrepet etter metro-avsporing i Moskva

Russiske myndigheter har pågrepet to mistenkte etter at over 20 personer mistet livet i en T-baneavsporing i Moskva tirsdag.

SPORET AV: Over 20 mennesler mistet livet da et tog sporet av i morgenrushet tirsdag. Dette mobilbildet viser redningsmannskaper jobbe ved de knuste vognene. Foto: AFP / ITAR-TASS /  VARYA VALOVIL
SPORET AV: Over 20 mennesler mistet livet da et tog sporet av i morgenrushet tirsdag. Dette mobilbildet viser redningsmannskaper jobbe ved de knuste vognene. Foto: AFP / ITAR-TASS / VARYA VALOVIL

Det er to ansatte på T-banen som er pågrepet. 

– De utførte ikke jobben sin skikkelig. Det førte til at vognene sporet av, og at 21 mennesker mistet livet, heter det i en uttalelse fra den russiske granskningskommisjonen.

De to er avhørt og vil bli siktet for sikkerhetsbrudd, ifølge kommisjonen.

Minst 160 mennesker ble skadd og opp mot 130 innlagt på sykehus, etter at et tog på T-banen i Moskva plutselig bremset og tre vogner sporet av tirsdag.

T-baneavsporingen ble tirsdag omtalt som en ulykke. Granskningskommisjonen opplyste da at den ikke hadde mistanke at opprørere står bak hendelsen, slik det har vært tilfelle flere ganger de siste årene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2