Klarer du å hacke en Tesla Model S kan du få 60.000 kroner!

Nå kan Norges-favoritten få noe å bryne seg på.

Denne digre infotainmentskjermen utgjør en svært viktig del av Tesla Model S. Bilen har eget SIM-kort og er koblet til nettet hele tiden. Spørsmålet er hvorvidt det er lett å hacke bilen eller ikke.
Denne digre infotainmentskjermen utgjør en svært viktig del av Tesla Model S. Bilen har eget SIM-kort og er koblet til nettet hele tiden. Spørsmålet er hvorvidt det er lett å hacke bilen eller ikke.

Tesla nyter stor suksess med sin store og raske elbil Model S. Noe av det som skiller den fra andre biler, er den digre 15" infotainmentskjermen som ruver i dashbordet.

Bilen har et eget SIM-kort og er således på nett til en hver tid. Det har imidlertid vært spekulert i hvor lett eller vanskelig det er å hacke seg inn.

Foreløpig tyder mye på at det er relativt vanskelig, og det har ikke dukket opp noen skrekkhistorier enda. Men det kan endre seg ganske snart. 16. og 17. juli - for å være presis.

Les også: Telsa Model S: Stjele denne? Det er neppe smart

Søker datanerder

Disse dagene avvikles nemlig sikkerhetskonferanse SyScan i Beijing. Og der vil man, trolig for første gang i historien, arrangere en åpen konkurranse i å hacke seg inn i systemet til en bil, skriver Forbes. At valget av bil falt på det avanserte silicon valley-produktet, Tesla Model S, bør ikke overraske noen.

Det vil være både PC-er og naturligvis en Model S på plass på konferansen, slik at de som ønsker kan hive seg over oppgaven med hud og hår. Og det tviler vi ikke på at en del datanerder gjerne gjør. Ikke minst siden det er en premie på 10.000 dollar, rundt 60.000 kroner, til den som klarer det.

Les også: Hemmelig kode avslørt - pass på bilen din

Godt rykte

Akkurat hva en skal kunne oppnå ved å hacke bilen, kan være alt fra å rett og slett ta kontroll over selve bilen til å få nettleseren i den 15" store skjermen til å besøke spesifikke nettsider som kanskje kan få bilen til å bryte sammen.

Tesla har foreløpig et godt rykte på seg når det kommer til sikkerhet - også den digitale. Blant annet har de gjort det veldig enkelt å rapportere inn feil - og de har dessuten headhuntet en tidligere Apple-ansatt, Kristin Paget, til å være sikkerhetsansvarlig med tanke på software.

Les også: "Tyverisikre" BMW-er sporløst borte

Tesla er ikke med

Konferansen håper å bidra til å få et nyttig fokus på sikkerheten i bilene, som blir stadig mer digitale og automatiserte. 

Tesla er ikke med på stuntet, men de håper at de som eventuelt klarer å hacke seg inn på bilens systemer i alle fall vil dele med dem hvordan de klarte det.

Les også: Dette er en gave til biltyvene