Hopp forbi alpint på TV-toppen

I hoppmiljøet er det glede over at idretten har passert alpint og forrige sesong hadde flest TV-seere blant alle FIS' vinteridretter.

POPULÆRT: Flere og flere ser på hopp. Anders Fannemel er nok én av årsakene til nettopp det. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
POPULÆRT: Flere og flere ser på hopp. Anders Fannemel er nok én av årsakene til nettopp det. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

– Vi må være både ydmyke og kjempeglade for at hopp er mest sett på TV, sier sportssjef i det norske hopplandslaget, Clas Brede Bråthen.

Hopp hadde samlet 2963 millioner TV-seere i sesongen 2013/2014, mens 2721 millioner så alpinsendingene. Det overrasker mange, men mest av alt gleder det Bråthen & co.

– Ja, det skulle bare mangle. Renndirektør Walter Hofer har gjort en kjempejobb for å løfte TV-produktet og arrangementene de siste årene. Hele tiden er man opptatt av utvikling, og det er allerede lagt spennende planer for skiflyging de kommende årene.

– Vi kan ikke sitte stille og tro at TV-seerne automatisk kommer tilbake til neste år, men må hele tiden videreutvikle oss, slår sportssjefen fast.

Vinterens sluttrapport fra selskapet Repucom forteller at det totalt har vært sendt 7500 TV-timer fra grenene alpint, hopp, langrenn, kombinert, fristil og snowboard.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2