Bjørndalen tror Northug slår tilbake til vinteren

Tidenes vinterolympier, Ole Einar Bjørndalen, sier Petter Northug må ta valg i livet og endre levesettet etter fyllekjøringen.

HAR TRO PÅ NORTHUG: Ole Einar Bjørndalen tror Petter Northug slår tilbake etter fyllekjøringen.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
HAR TRO PÅ NORTHUG: Ole Einar Bjørndalen tror Petter Northug slår tilbake etter fyllekjøringen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .

Northug smadret bilen, forlot en skadd passasjer på ulykkesstedet og benektet først promillekjøringen. Langrennsløperen innrømmet senere det hele.

– Det er en katastrofe for Petter som person og synd at han havnet oppi det. Han må ta valg i livet og endre det levesettet der. Det er ikke bra for ham eller for å prestere i idrett. Har han lyst å fortsette som idrettsutøver, må han endre det. Og det har han gjort. Det var godt det gikk så bra som det gikk, sier Bjørndalen til NTB.

Det er ikke kjent hvor høy Northugs promille var natt til søndag 4. mai. Nå blir VM-helten fra Oslo-OL rapportert å være i treningsmodus igjen.

Bjørndalen, som enkelte avskrev som for gammel foran Sotsji-OL, tror Northug revansjerer seg.

– Ja, det er jeg helt overbevist om. Han trener godt nå. Dersom han bare fortsetter som han gjør nå, er han back in business og vinner skirenn til vinteren, sier Bjørndalen, som selv ble tidenes vinterolympier i februar. (©NTB)