– Minst 40 opprørere drept i Irak

Irakiske myndigheter fra frigitt en video hvor flere av opprørernes tilholdsteder blir bombet. Ifølge irakisk fjernsyn er minst 40 opprørere drept i angrepene.

I en ny video frigitt av det irakiske forsvarsdepartementet, bombes flere av opprørernes tilholdssteder i den nordirakiske byen Mosul.

Samtidig har sunnimuslimske opprørere overtatt kontrollen over tre byer i Anbar-provinsen vest i Irak, opplyser øyenvitner og kilder i sikkerhetsvesenet til nyhetsbyrået Reuters.

Angrepet skjer etter at militante opprørere, blant dem ekstremistene i ISIS, overtok store irakiske områder, deriblant Saddam Husseins fødeby Tikrit, provinshovedstaden i Salaheddin.

Både i Mosul og Tikrit ble det gjennomført luftangrep søndag. I Tikrit var angrepet rettet mot en gruppe opprørere og minst 40 av dem ble drept, ifølge irakisk fjernsyn.

Øyenvitner forteller til nyhetsbyrået AFP at et angrep rammet en bensinstasjon i sentrum av byen. Ifølge dem ble sju mennesker drept, men det er ukjent om ofrene var opprørere.

Kerry besøker Irak

USAs utenriksminister John Kerry setter kursen mot Midtøsten søndag for å forsøke å få dempet den sekteriske konflikten i Irak.

Kerry skal forsøke å få lederne for Iraks religiøse fraksjoner til å snakke sammen og forsones, men det blir ingen lett oppgave.

USAs utenriksminister John Kerry sa tidligere denne uken at USA vurderer droneangrep mot ekstremistgruppen, men det er mange som advarer USA mot en militær intervensjon i det splittede landet. Alt tyder likevel på at USA vil bidra med luftangrep.

Samlet seg mot opprørerne

Sjiamuslimer samlet seg i tusentall denne uken for å kjempe mot sunniopprørerne.

Det sunnimuslimske opprøret i Irak springer ut av stor misnøye med statsminister Nuri al-Maliki, som er sjiamuslim.

USA støttet opprinnelig Maliki da han ble statsminister i 2006 fordi Maliki på den tiden slo ned på sjiamuslimske militsgrupper samtidig som han strakte ut en hånd til sunniene.

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2