Helleland dømt til fengsel for datainnbrudd

Tidligere Høyre-politiker Tor Johannes Helleland er dømt til 60 dagers fengsel.

Helleland var Høyre-politiker og hadde god kjennskap til datateknologi og sosiale medier. Også gjennom jobben i partiet.
Helleland var Høyre-politiker og hadde god kjennskap til datateknologi og sosiale medier. Også gjennom jobben i partiet.

30 av dagene er gjort ubetinget, melder NRK. Den betingede delen av dommen har en prøvetid på to år, og Helleland godtar dommen.

Under behandlingen i Drammen tingrett la aktor ned påstand på 36 dagers fengsel.

Helleland har innrømmet å ha stjålet bilder fra flere kvinner, blant annet i sin egen omgangskrets, og delt dem på pornonettsider.

– Han har fastholdt sin uforbeholdne tilståelse. Han tar dommen til etterretning og vil godta den. Han var forberedt på at den ville legge i det området, forteller Hellelands forsvarer, advokat Anders Green, til NTB.

Den tidligere politikeren ble siktet for brudd på straffelovens paragraf 145, annet ledd, som handler om inntrengning i dataanlegg eller -system. Lovbruddet har en strafferamme på seks måneders fengsel. 

Den tidligere Høyre-politikeren tilsto å ha brutt seg inn på iCloud- og e-post-kontoene til 32 kvinner og stjålet private bilder.

Helleland tilsto forholdene kort tid etter siktelsen. Han ønsket selv samfunnsstraff.

Mer innhold fra TV 2