Slik flyter påsketrafikken

Det har gått overraskende bra på norske veier på den store utfartsdagen før påskeferien.  

AKILLESHÆLEN: E6 ved Minnesund omtales som akilleshælen. Klokken 16.30 onsdag så det slik ut. TV2.no gjør oppmerksom på at bildekvaliteten på webkamera gjør at det kan se ut som snø på veien, noe det ikke er. Foto: Statens vegvesens webkamera
AKILLESHÆLEN: E6 ved Minnesund omtales som akilleshælen. Klokken 16.30 onsdag så det slik ut. TV2.no gjør oppmerksom på at bildekvaliteten på webkamera gjør at det kan se ut som snø på veien, noe det ikke er. Foto: Statens vegvesens webkamera

På Vestlandet hopet det seg onsdag ettermiddag opp lang kø ved ferjekaien på E39 på Oppedal ved Sognefjorden. 

– Det er nå rundt en times ventetid, opplyser trafikkoperatør Jan Erikstad til TV 2 klokken 18.45.

En ekstra ferje var satt inn, og Erikstad sa køen ikke var overraskende på en utfartsdag før påske. Men køen løste seg raskt, og like etter klokken 19 var køen minimal.

Hardangervidda stengt

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt på grunn av dårlig vær. Klokken 19 onsdag kveld ble veien for kolonnekjøring, fra både øst - og vestsiden.

– Første kolonne går klokken 19 fra Leiro og Haugastøl, melder Statens Vegvesen.

Før strekningen ble kolonnestengt var det flere trafikkulykker.

Veien ved Halne ble ved 16.45-tiden stengt på grunn av to trafikkulykker. Det skal ha vært en front mot frontulykke, og en påkjørsel bakfra. Politiet i Hordaland opplyser at en person klaget over smerter i nakke.

I ettermiddagstimene var det også en trafikkulykke ved Dyranut på Hardangervidda. 

«Akilleshælen»

Ved 13.30-tiden onsdag ettermiddag begynte trafikken å tetne til på E6 ved Minnesund. Statens Vegvesen så for seg at dette bare var begynnelsen. Men fra 16.30-tiden i ettermiddag har trafikken gått fint. 

– Til og med akilleshælen E6 ved Minnesund er reparert, sier trafikkoperator i Statens vegvesen, Gun Aaserudhagen, til TV 2.

En sjekk klokken 18.40 onsdag kveld viser situasjonen fortsatt er bra. 

– Det er som en drøm, sier trafikkoperatør Annie Serup.

Statens vegvesen har wekamera langs flere strekninger i landet. Se her for oversikt.

Køer ved Morskogen

På Østlandet var det i 17-tiden lange køer på E6 ved Morskogen i grenseområdet mellom Romerike og Hedmark etter at tre biler var involvert i en ulykke.

Det skal ikke være snakk om alvorlige personskader, opplyser Romerike politidistrikt, men det er trafikale problemer og manuell dirigering av trafikken.

– Bruk penger på påskegodt, ikke bøter

I Nordland var riksvei 80 mellom Bodø og Fauske stengt ved Valle på grunn av en trafikkulykke, og det ble lange køer da det ble omkjøring på gang- og sykkelstier.

To biler frontkolliderte, og to personer ble sendt til sykehus, melder Avisa Nordland. Tilstanden skal være stabil for begge de skadde.

Det meldes ellers om stor trafikk og enkelte køer flere steder i landet, mens operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt hadde følgende påminnelse til trafikantene i påskeutfart:

– Kjære trafikanter. Kjør forsiktig. Vi passer på. I stedet for å bruke penger på bøter bruk dem på ting dere trenger og påskegodt til barna. 

 

Mer innhold fra TV 2