TV 2 sikrer sjakk-rettigheter

TV 2 har sikret seg eksklusive rettigheter for sjakkturneringene Norway Chess i juni og Vugar Gashimovs minneturnering i april.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Verdens sjakkelite samles i Stavanger 2. – 13.juni for Norway Chess, superturneringen som arrangeres for andre gang. Turneringen består av ti spillere, og de seks best rangerte spillerne i verden vil delta i turneringen, med Magnus Carlsen i spissen. TV 2 har eksklusive TV-rettigheter for turneringen.

- Magnus Carlsens VM-innsats har skapt et nytt mediebilde for sportsrettigheter i Norge, og interessen for han er helt spesiell. Samtidig gir sjakk som medierettighet en unik mulighet til å kombinere utnyttelsen på nett og ordinært lineært TV. Derfor har også TV 2 lenge vært interessert i rettigheter for nye sjakk-møter, sier rettighetssjef Bjørn Taalesen i TV 2.

Norway Chess er svært fornøyde med at det er TV 2 som skal sende turneringen.

- Dette er Norges eneste superturnering, og det er kanskje den sterkeste i verden noensinne. Vi er utrolig glade for å ha TV 2 med på laget, noe som vil heve produktet betraktelig, sier Kjell Madland, styreleder i Norway Chess.

I tillegg til Norway Chess har TV 2 også sikret seg TV- og nett-rettighetene til Vugar Gashimovs minneturnering i Aserbajdsjan 20. – 30. april. Også her vil Magnus Carlsen delta, sammen med flere andre i verdenseliten.

- Tallene vi har hatt på tidligere turneringer har vist at sjakk er interessant, og vi er derfor veldig fornøyde med at vi framover skal vise store sjakkhendelser som Norway Chess og Gashimovs minneturnering. Interessen for Magnus Carlsen synes bare å øke, sier Taalesen.

TV 2 vil ha daglige direktesendinger på TV 2 Sportskanalen, TV 2 Sumo og www.tv2.no.

Mer innhold fra TV 2