PST skal etterforske Somalia-terror

PST innleder etterforskning for å finne ut om det var en person med tilknytning til Norge som sto bak terrorhandlingen i Somalia tirsdag.

FLERE DREPT: Angrepet i Buulo Burde var rettet mot et hotell i byen med flere offiserer tilstedet. Foto: AFP PHOTO / Mohamed Abdiwahab
FLERE DREPT: Angrepet i Buulo Burde var rettet mot et hotell i byen med flere offiserer tilstedet. Foto: AFP PHOTO / Mohamed Abdiwahab

Politiets sikkerhetstjeneste har ennå ikke fastslått om mannen i 60-årene, som ifølge islamistgruppen al-Shabaab deltok i angrepet mot et hotell i Somalia, var norsk statsborger,slik det hevdes.

– Vi arbeider fortsatt med å få avklart hvem dette er, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

Flere drept

Selvmordsangrepet i Buulo Burde sør i landet tirsdag var rettet mot et hotell som var fullt av offiserer. Det skjedde rett etter at væpnede menn fra al-Shabaab hadde begynt å skyte mot offiserene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Angriperen på Buulo Burde på tirsdag var en 60 år gammel mann som fløy fra Norge for å kjempe mot Allahs fiender, sier al-Shabaabs militære talsmann Sheikh Abdul Aziz Abu Musab til AFP, som sier at mannen var en norsk statsborger med somalisk bakgrunn.

– Han ofret seg for å være nær Allah ved å drepe sine fiender. Dette viser at det ikke er noen aldersgrense for jihad, sier talsmannen videre.

Medlem av annen gruppe

Angrepet er ett av de siste så langt i områder der soldater fra Den afrikanske union og somaliske regjeringssoldater har iverksatt en offensiv mot områder som fortsatt kontrolleres av al-Shabaab. I forrige uke mistet geriljagruppa kontrollen over en liten by i det samme området.

I et 14 minutter langt opptak som skal være fra den norsk-somalske mannen, sier at han først ble med i gruppen «al-Itihad al-Islami» for 13 år siden, men at han senere ble med i al-Shabaab.

«Jeg ber Gud beskytte meg i denne operasjonen. Jeg skal til Buloo Burde som Allahs fiender har tatt», sier mannen ifølge somalske medier. 

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2