TV 2 kårer Norges Grillmester

- I sommer har «hvermansen» ingen unnskyldning for ikke å bli ekspert med grillen, sier programleder Stian Barsnes Simonsen.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Programlederen skal lede TV 2s store vårsatsning, «Norges Grillmester», som har premiere mandag 28.april kl. 20.00. Serien er på 10 episoder.

Norske grillentusiaster samles på idylliske Villa Malla i Hurum for å konkurrere om å bli «Norges Grillmester». Deltagerne er delt inn i ti par som gjennom ti uker sammen skal vise sine kunnskaper innen grilling. Oppgave-utfordringene og de ulike råvarene gjør at de må være kreative, kunne samarbeide godt og være effektive. Her grilles alt du visste - og ikke visste at man kan legge på grillen. Alt fra kjøtt og fisk til pizza, kaker og desserter er noe av det deltagerne får som utfordring på grillen.

- Jeg må si jeg er overrasket over nivået til grillentusiastene vi har med i serien, her er det alt fra en kar som griller ute 300 dager i året til en som deltar i amerikansk mesterskap i grilling sammen med Norges Grill-landslag. Folk flest, inkludert meg, er vel litt for lite kreative ved grillen, men nå får hele Norge muligheten til å bruke grillen for alt den er verdt etter gode grilltips fra ekspertene. Norge er faktisk størst av de nordiske landene innen grilling, men nå skal vi også få vist at det er mer enn pølser som kan legges på grillen, sier Barsnes Simonsen.

Hver uke er det to faste fagdommere som bedømmer hvilket par som har bestått grilloppgavene. Ett par må forlate konkurransen hver uke. De to fagdommerne er Jan Dahji, kokk og kjøkkensjef som driver Grilleriet i Oslo og Espen Lie, kokk, råvareekspert og leder av Meny-lauget. Kjente gjestedommere dukker også opp i programmet.

 

Mer innhold fra TV 2