Slik lager du gourmet-soppsaus

Kokk Sebastian Myhre viser deg hvordan.

I semifinalen av «Kokkenes kamp» er det en soppsaus som til slutt avgjør hvilke to toppkokker som til slutt får de gjeve plassene i finalen.

I videoen ovenfor viser kokk Sebastian Myhre (30) deg hvordan du steg for steg lager en deilig, hjemmelaget soppsaus med fersk sopp, sjallottløk og fløte. Få oppskriften hans nedenfor.

Soppsaus:

Til 4 personer.

Dette trenger du:

200 g sopp, gjerne litt kantarell eller steinsopp hvis dette er tilgjengelig
1 liten sjalottløk finhakket
1 fedd hvitløk hakket grovt
½ dl soyasaus
2 dl hvitvin
3 dl kyllingkraft
5 dl fløte
3 kvist timian
1 stk laubær
1 ts smør
Salt/pepper
Finsnittet gressløk

Slik går du fram:

Fres sjalottløk, hvitløk og sopp i nøytral olje til det har fått en gylden farge.

Slå på soyasausen, og reduser til halvparten.

Tilsett hvitvinen og kok til ca halvparten.

Tilsett kraft, fløte, laubær og timian, og kok ned til passe konsistens.

 Bruk stavmixer eller blender for å kjøre sausen til en slett saus. Sil den over i en annen kjele, og smakes til med smør, salt og pepper.

 Tilsett gjerne litt deilige biter med sopp og finsnittet gressløk ved servering.

 Tips #1: Gjør sausen noe lettere ved å server den som et skum istedet. Gjør dette ved å bruke stavmixer.

 Tips #2: Dette kan gjøre som en fantastisk godt hurtigsaus. Dette gjøres ved å droppe hvitvin og kyllingkraft. Da er den laget på et lite blunk, og er veldig anvendelig.

Se også:

Matskolen – slik steker du den perfekte biff:

Matskolen – lag deilig bearnaisesaus fra scratch:

Maskolen – slik lager du hjemmelaget ravioli:

Matskolen – oppskrift på hjemmelagde fiskekaker:

Matskolen – slik flår du rype: