Steinar Nilsens Tromsø måtte tåle nok et bortetap i sesongens siste kamp.

NY NEDTUR: Steinar Nilsen måtte tåle 0-2-tap etter den lange turen til Tiraspol som avsluttet sesongen. FOTO: Scanpix

Det meste gikk feil for Tromsø i denne sesongen. Den siste gruppespillkampen i europaligaen endte med 0-2-tap borte for Sheriff Tiraspol.

Dermed endte Tromsø sist i gruppe K med sitt ene poeng. Det kom i hjemmekampen mot laget fra Moldova.

Kampen var Tromsøs kamp nummer 50 i europacupsammenheng, men det ble ingen grunn til å feire.

Historien om Tromsø i sesongen 2014 gjentok seg. Laget hang godt med mellom de to 16-meterne, men innenfor dem holdt de ikke mål. I egen 16 meter ble de for gavmild, og i motstanderens 16 meter ble de tannløse og ufarlig.

Sheriff tok ledelsen allerede etter fire minutters spill. Hans Norbye hang ikke med i svingene, og Cadu nettet enkelt. 36 minutter ut i 1. omgang kom nummer to. Ballen ble i spilt i bakrom bak den Godset-aktuelle venstrebacken Ruben Kristiansen, og det presise innlegget til Wilfried Belima ble kontant headet i mål av Ismail Isa.

Soldado-hat trick
Spillemessig var Tromsø på høyde med motstanderen før pause, men som så ofte før denne sesongen maktet de ikke å score da mulighetene dukket opp. Nevnte Ruben Kristiansen hadde et skudd som ble slått i tverrliggeren av Sheriffs keeper, og Zdenek Ondraseks skudd ble slått til corner av samme Dmitrij Stajila. En heading av Remi Johansen gikk over.

I den andre kampen i gruppen scoret Roberto Soldado tre ganger da Tottenham slo Anzji 4-1 torsdag. Dermed vant Spurs alle sine seks kamper i gruppespillet. Bare Salzburg (Østerrike) klarte det samme i årets turnering.

Tottenham hadde allerede vunnet gruppe K, hvor Tromsø endte sist med ett poeng, før siste runde. Soldado, som ble hentet fra Valencia i sommer, headet Tottenham i ledelsen etter sju minutter. Etter et drøyt kvarter satte samme mann inn 2-0 etter forspill fra Erik Lamela.

Nytt Holtby-mål
Ewerton reduserte like før pause, men en flott scoring fra Lewis Holtby ga Spurs 3-1 etter 54 minutter. Soldado satte inn sitt tredje mål for kvelden fra straffemerket 20 minutter før slutt.

Tottenham vant gruppen soleklart med sine 18 poeng. Toer Anzji endte med åtte poeng. De er også klare for 16-delsfinalen. Sheriff med seks poeng og Tromsø med ett må se seg slått ut. (NTB)